Pileća pašteta sa jogurtom na brioš hlebu

Ovo jelo predstavlja laganu, kremastu i nutritivno bogatu paštetu od pilećeg mesa i jogurta, obogaćenu prirodnom slatkoćom cvekle i blagom pikantnom notom kajen paprike. Savršeno se slaže sa mekanim brioš hlebom, čineći ga idealnim izborom za doručak, brunch ili elegantno predjelo.

Sastojci:

  • pileće belo meso
  • cvekla
  • EGO
  • kajen paprika

Način pripreme:

1. Kuvanje mesa:
Pileće belo meso se stavi u šerpu sa vodom i kuva dok potpuno ne omekša, zatim se izvadi i ostavi da se prohladi.

2. Priprema sastojaka:
Cvekla se koristi kuvana ili pečena, seče se na kocke, a meso na manje komade radi lakšeg blendanja.

3. Blendanje:
Meso, cvekla i jogurt se stave u blender, dodaje se kajen paprika i po želji so, pa se sve blendа dok se ne dobije glatka i kremasta tekstura paštete.

4. Serviranje:
Brioš hleb se lagano prepeče ili tostira, zatim se premaže paštetom i servira uz sveže začinsko bilje ili dekorativne listiće cvekle.

2025-10-18T19:50:32+00:00
Go to Top