Polpete od tikvica

Polpete od tikvica

sa Dukatos jogurtom

  Sastojci za polpete:

  • 500 gr tikvica
  • 2-3 pera mladog luka
  • malo sveže mirođije
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 gr brašna

  Sastojci za sos od jogurta sa tivkicama:

  • 1 manja tikvica
  • 1 čen belog luka
  • 150 ml grčkog jogurta
  • prstohvat soli
  • maslinovo ulje

  Način pripreme:

1. Operite tikvice i isecite im krajeve i oljuštite. Izrendajte tikvice, posolite ostavite da odstoji jedno 20-tak minuta. Iscedite višak vode.

2. Dodajte i začine i dobro sve promešajte da se masa sjedini. Dodajte i jaja i brašno i opet sjedinite masu.

3. Na tiganj stavite malo ulja. Kašikama formirajte oblik pljeskavice i pržiti sa obe strane. Vadite ih na tanjir na koji ste stavili kuhinjski ubrus.

4. Sos spremite tako što ćete isto narendati tikvicu i ostaviti je da se ocedi. Prodinstajte malo na tiganju, sa malo ulja.

5. Pomešajte DUKATOS jogurt, rendanu tikvicu, sitno seckan čen belog luka, so i maslinovo ulje, pa sve sjedinite.


Pogledaj sve recepte
2024-03-01T10:59:46+00:00
Go to Top