Čokoladni mafini
Čokoladni mafini
Sastojci za biskvit:
- 100 g Dukatosa
- 200 g putera
- 4 kašike ulja
- 200 g smeđeg šećera
- 200 g belog šećera
- 150 g seckane čokolade za kuvanje
- 4 jajeta
- 2 žumanceta
- 200 g brašna i još 60 g brašna
- kašičica ekstrata od vanile
- 2 kašičice praška za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- 120 g kakaa
- prstohvat soli
- šolja ključale vode
Sastojci za krem:
- 120 g Dukatosa
- 200 g puter
- 200 g kakaa
- 100 ml slatke pavlake
Način pripreme:
Priprema biskvita: zagrejte rernu na 170°. Zajedno otopite puter, ulje i čokoladu, a u posudi za mešanje izmešajte kakao, brašno, sodu, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja, žumance, šećer i ekstrakt vanile, a zatim dodajte ohlađenu čokoladu koju ste otopili i sve dobro izmešajte. U dobijenu smesu naizmenično sipajte Dukatos, suve sastojke i vodu. Napunite dve trećine korpice za mafine i pecite 17 minuta.
Priprema krema: Mikserom mutite puter 4 do 5 minuta, a onda dodajte kakao, šećer pa nastavite sa mućenjem. Na samom kraju pomešajte Dukatos i slatku pavlaku.
Sada kada je i krem spreman, nanesite ga na svoje mafine, ostavite u frižideru da se malo ohlade i onda se poslužite!