Čokoladni mafini

Čokoladni mafini

  Sastojci za biskvit:

  • 100 g Dukatosa
  • 200 g putera
  • 4 kašike ulja
  • 200 g smeđeg šećera
  • 200 g belog šećera
  • 150 g seckane čokolade za kuvanje
  • 4 jajeta
  • 2 žumanceta
  • 200 g brašna i još 60 g brašna
  • kašičica ekstrata od vanile
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • kašičica sode bikarbone
  • 120 g kakaa
  • prstohvat soli
  • šolja ključale vode

  Sastojci za krem:

  • 120 g Dukatosa
  • 200 g puter
  • 200 g kakaa
  • 100 ml slatke pavlake

  Način pripreme:

Priprema biskvita: zagrejte rernu na 170°. Zajedno otopite puter, ulje i čokoladu, a u posudi za mešanje izmešajte kakao, brašno, sodu, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja, žumance, šećer i ekstrakt vanile, a zatim dodajte ohlađenu čokoladu koju ste otopili i sve dobro izmešajte. U dobijenu smesu naizmenično sipajte Dukatos, suve sastojke i vodu. Napunite dve trećine korpice za mafine i pecite 17 minuta.

Priprema krema: Mikserom mutite puter 4 do 5 minuta, a onda dodajte kakao, šećer pa nastavite sa mućenjem. Na samom kraju pomešajte Dukatos i slatku pavlaku.

Sada kada je i krem spreman, nanesite ga na svoje mafine, ostavite u frižideru da se malo ohlade i onda se poslužite!


Pogledaj sve recepte
2024-03-01T10:57:15+00:00
Go to Top