Poire d’automne
salata sa dresingom od jogurta

Ova elegantna sezonska salata spaja hrskavost svežeg povrća, aromatične začine i prirodnu slast zrele kruške, stvarajući savršenu harmoniju ukusa i tekstura. Namenjena je onima koji vole lagane, ali nutritivno bogate obroke, puni antioksidanata, vlakana i osvežavajućih citrusnih nota.

Sastojci:

  • radič
  • rukola
  • komorač
  • šargarepa
  • krastavac
  • kruška
  • Jogurt dresing – EGO
  • kumin
  • menta
  • lajm zest

Način pripreme:

1. Priprema povrća i voća
Operite i dobro osušite listove radiča i rukole.
Komorač, šargarepu, krastavac i krušku tanko iseći – idealno mandolinom ili veoma oštrim nožem da se dobije fina, ujednačena tekstura.

2. Mešanje sastojaka
U velikoj činiji lagano sjedinite povrće i voće kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili, ali ostali hrskavi.

3. Priprema dresinga
U manjoj posudi pomešajte EGO, kumin, sitno seckanu mentu i koricu lajma. Dodajte so po ukusu i dobro promešajte dok se ne dobije glatka, aromatična smesa.

4. Finalno spajanje
Neposredno pre serviranja, prelijte salatu dresingom i pažljivo promešajte da se ukusi sjedine, a tekstura sačuva.

2025-10-18T19:30:50+00:00
Go to Top