Poire d’automne
salata sa dresingom od jogurta
Ova elegantna sezonska salata spaja hrskavost svežeg povrća, aromatične začine i prirodnu slast zrele kruške, stvarajući savršenu harmoniju ukusa i tekstura. Namenjena je onima koji vole lagane, ali nutritivno bogate obroke, puni antioksidanata, vlakana i osvežavajućih citrusnih nota.
Sastojci:
- radič
- rukola
- komorač
- šargarepa
- krastavac
- kruška
- Jogurt dresing – EGO
- kumin
- menta
- lajm zest
Način pripreme:
1. Priprema povrća i voća
Operite i dobro osušite listove radiča i rukole.
Komorač, šargarepu, krastavac i krušku tanko iseći – idealno mandolinom ili veoma oštrim nožem da se dobije fina, ujednačena tekstura.
2. Mešanje sastojaka
U velikoj činiji lagano sjedinite povrće i voće kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili, ali ostali hrskavi.
3. Priprema dresinga
U manjoj posudi pomešajte EGO, kumin, sitno seckanu mentu i koricu lajma. Dodajte so po ukusu i dobro promešajte dok se ne dobije glatka, aromatična smesa.
4. Finalno spajanje
Neposredno pre serviranja, prelijte salatu dresingom i pažljivo promešajte da se ukusi sjedine, a tekstura sačuva.



