Polpete od tikvica
Polpete od tikvica
sa Dukatos jogurtom
Sastojci za polpete:
- 500 gr tikvica
- 2-3 pera mladog luka
- malo sveže mirođije
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 150 gr brašna
Sastojci za sos od jogurta sa tivkicama:
- 1 manja tikvica
- 1 čen belog luka
- 150 ml grčkog jogurta
- prstohvat soli
- maslinovo ulje
Način pripreme:
1. Operite tikvice i isecite im krajeve i oljuštite. Izrendajte tikvice, posolite ostavite da odstoji jedno 20-tak minuta. Iscedite višak vode.
2. Dodajte i začine i dobro sve promešajte da se masa sjedini. Dodajte i jaja i brašno i opet sjedinite masu.
3. Na tiganj stavite malo ulja. Kašikama formirajte oblik pljeskavice i pržiti sa obe strane. Vadite ih na tanjir na koji ste stavili kuhinjski ubrus.
4. Sos spremite tako što ćete isto narendati tikvicu i ostaviti je da se ocedi. Prodinstajte malo na tiganju, sa malo ulja.
5. Pomešajte DUKATOS jogurt, rendanu tikvicu, sitno seckan čen belog luka, so i maslinovo ulje, pa sve sjedinite.